Drenge kan da ikke være prinsesser?

Drenge kan da ikke være prinsesser?

Tiden hvor små drenge skulle være prinser og små piger skulle være prinsesser er ovre, hvis man spørger Disney-koncernen.

En mors treårige søn, Noah, elsker Disney-filmen “Frost” så meget, at han konstant klæder sig ud som Elsa eller Anna. Da hans mor derfor ville tilmelde ham til arrangementet »prinsesse for en dag« i Disneyland Paris, hvor de små børn bliver klædt ud som prinsesser, fik hun imidlertid besked om, at drenge ikke kunne deltage.

Det endte dog med efter større påstyr, at Disney overgav sig og lod drenge deltage. Fremadrettet er det muligt for små drengenebørn at deltage i fine prinsessekjoler på lige fod med pigerne. 

Familieeksperten Charlotte Højlund sætter ord på hendes tanker: “Prinsessetidsalderen er ikke et udtryk for en udvikling. I mine øjne er det snarere et tegn på, at vi er vendt tilbage til noget, vi ellers har brugt mange år på at gøre op med.

Børnenes univers er blevet langt mere kønsopdelt med lyserødt til pigerne og blåt til drengene. Det er blevet mere kønnet med eksempelvis tøsedage og heltedage i børnehaven. Vi er underligt nok blevet mere gammel­dags i vores kønsopfattelse af børnene. Børn i dag har en meget stærk opfattelse af, hvad en rigtig dreng og pige er.”

Tilbage til blog

Indsend en kommentar