Passer kronen (diademet)?

Passer kronen (diademet)?

Et diadem anses for at være det ultimative symbol på at være en prinsesse. Alligevel er det overraskende få prinsessefigurer, der bærer dem i film.

Diademer får os til at føle os smukke og vigtige, ligesom en rigtig prinsesse. Det anses endda for socialt acceptabelt for voksne at bære et diadem på fødselsdage, til bryllup, til en fin fest eller i Disney-parkerne. Ligesom prinsesser findes diademer i alle former, størrelser, farver og stilarter. Der findes glimtende krystal- og rhinsten-diademer, blomsterkrans, havfruekroner, pandebånd og meget mere. Se vores udvalg her.  

Lad os tage et kig på disse funklende symboler på prinsesseværdigheden.

Rapunzel ville vinde i en konkurrence om det bedste diadem uden tvivl. Hendes krone var et vigtigt plotpunkt i hele filmen. Det øjeblik, hvor hun tog det på for første gang, var utroligt magisk, selv om hun ikke engang vidste, at det var beregnet til hende. Den har en fantastisk mængde detaljer for en animationsfilm. Lyset strømmer ind gennem de tre store gennemsigtige krystaller i midten, og de mindre røde og blå juveler og blomster under den giver et farvespil. Ikke alene er den smuk, men dette tilbehør er også ansvarlig for at bringe Rapunzel og Eugene sammen og i sidste ende genoprette hendes plads som prinsesse. Det kan meget vel være det vigtigste diadem i enhver prinsessefilm. Det dukkede også op igen i det seneste afsnit af Tangled-serien, hvor to små, drilagtige piger forsøgte at stjæle det endnu en gang. Køb et diadem som Rapunzels til din egen lille prinsesse her.


Et andet vigtigt diadem blev båret af prinsesse Aurora i Disneys Tornerose fra 1959. Aurora var den første Disney-prinsesse, der fik sin egen krone. Det, der gjorde den speciel, var, at den blev skabt på magisk vis af de tre gode feer, Flora, Fauna og Majsvejr.

De tre gode feer blev senere lærere på Royal Prep, hvor Sofia den Første går i skole. Sofias diadem er også unik. Det har en ret enkel form generelt, men det buede design i midten har form som et hjerte, hvilket repræsenterer hendes eget store hjerte.

Ligesom Aurora blev Tianas krone også skabt ved magi. Den dukkede op sammen med hendes brudekjole og passer perfekt til hendes stil med sit hvide lilje-pad-look og dewdrop-perler.

Giselle fra Fortryllet fik i ægte prinsesseparodiformat sin bryllupsdiadem stjålet af en vagabond. Selv om hendes diadem ikke var særlig unik i sit design, var det ret sjovt, da hun løb efter ham og råbte "I need that!", da ingen prinsesse har brug for sin tiara for at bevise, at hun er prinsesse.

Don Bluth skal dog have ros for at udnytte computereffekterne i 90'erne til at gøre kronerne i Anastasia så funklende, at de kunne gøre nogen blinde.

 

De mest fantastiske diademer i det virkelige liv er nok dem, der uddeles som præmier ved skønhedskonkurrencer eller de royales ægte kronjuveler.


Til mere afslappede prinsesseaffærer er der blomsterkrans. Variana rockede blomsterkronen i sin film fra 2016. I Disneys Alice i Eventyrland fra 1951 lavede Alice en smuk margueritkrans til sin kat Dinah. Der er masser af vejledninger online om, hvordan man selv kan lave dem. Hvis du ikke er i kreativt humør, kan du finde nogle flotte her. En anden nyere trend er havfruekronen, som er lavet af muslingeskaller i stedet for blomster. Der er nogle fantastiske stykker, som folk har lavet af disse online, men de ser ret omfangsrige ud.At bære et diadem er en fantastisk måde at føle sig som en prinsesse på sin fødselsdag eller enhver anden dag, hvor dit barn ønsker at føle sig speciel. Disse glitrende symboler på kongelighed fremhæver den indre og ydre skønhed hos enhver prinsesse, der bærer dem. Det er sjovt at klæde sig ud nogle gange, men diademet er bare prikken over i'et.


Husk budskabet om, at enhver pige, der ønsker, er en prinsesse, uanset om hun bærer en krone eller klude. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar