Navigation for prinsesser

Navigation for prinsesser

De første disneyfilm jeg så med mine piger, var klassikerne - Snehvide, Tornerose og Askepot. Det var de samme, som jeg voksede op med, og jeg havde det fint med at dele denne del af min barndom med dem, selv om jeg ikke var begejstret for den måde, hvorpå kvinderne blev portrætteret - f.eks. "En dag vil min prins komme". Disney har siden reageret på publikum ved at skabe mere spændende og velafrundede prinsesser, som går deres egen veje. To af mine foretrukne kvindelige Disney-figurer er Mulan og Merida. De er stærke, uafhængige og kloge. Selvfølgelig ville jeg gerne opdrage mine piger, på samme vis til at være stærke, uafhængige og kloge.


http://princess.disney.com/merida

Jeg ser forbruget af traditionelle prinsessebilleder som noget, der minder om slik. Det er ok i små mængder for drenge og piger, men det skal virkelig opvejes af mere hjertelige sager. Vi giver vores børn mad, så de vokser sundt og stærkt, så hvorfor ikke gøre det samme med det, de ser? Så hvad skal man som forælder gøre i forhold til "prinsesseficering"? Her er et par tips:


Det er vigtigt at udvikle en vigtig evne hos dine børn til at se alle former for medier med et kritisk blik. Se prinsessefilm, og tal åbent om dem. Konceptet om en ungmø i nød, der venter på sin prins, er et godt emne at diskutere. Her er nogle spørgsmål, der kan sætte samtalen i gang. Omformuler og brug inspiration til spørgsmålene alt efter barnet alder:

  • Er det ikke underligt, at Snehvide går mod solnedgangen med en, hun knap nok kender?
  • Hvordan vil hun forsørge sig selv, hvis forholdet ikke fungerer?
  • Kan han kun lide hende på grund af hendes udseende? (Det var åbenbart en stor ting for den onde stedmoderdronning!)
  • Er "lykkeligt til deres dages ende" realistisk, hvis forholdet kræver en meget arbejde og kan betyde, at man må ofre sig selv?

Tal om, hvad rigtige prinsesser arbejder med. Det er ikke kun glamourøse fester og spaophold! De er ofte ambassadører for deres land og arbejder også meget for velgørende organisationer.
Introducer dine børn til nogle gode eksempler på stærke, virkelige kvinder. 


Og hvis din prinsesse ønsker at have sin kjole på i sengen hver aften og i skole hver morgen og nægter at skille sig af med sit diadem, er det også helt i orden. Det går over. I mellemtiden kan du minde hende om, at hendes kjole sandsynligvis ikke er egnet til at lege på abestænger, og at hun ikke behøver at være den slags prinsesse, der bare sidder og venter på en prins. Hvor er det sjove i det? Hun kan være sin egen form for kongelig: Prinsessen, der spiller ishockey, prinsessen, der har en kageforretning, prinsessen, der kører på scooter… kun fantasien sætter grænsen - og jeg er sikker på, at din prinsesse har massere af gode ideer. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar